Bàsquet femení

L'UB Barça té la paraula a la final de la Lliga femenina

L'UB Barça té el títol a les seves mans, ja que el guanyarà si venç el Ros Casares en un quart partit que afrontarà de local i amb la moral afegida de la seva victòria (76-70) en el tercer partit, que va deixar la sèrie en un 2-1 a favor de les blaugrana. L'enfrontament de demà és clau, perquè podria liquidar el duel, però també perquè un i altre equip tenen interessos contrastats. Les blaugrana, encara que si perden tindrien encara una altra oportunitat, saben que un hipotètic cinquè i definitiu partit es jugaria a València, on el Ros Casares seria favorit.

Per això l'equip de Sílvia Font buscarà la victòria demà, conscient a més a més que bona part de la seva força radica en el suport que rep al Palau Blaugrana 2, on aquesta temporada només ha caigut dues vegades. L'oposició, de totes maneres, que rebran del Ros Casares serà extrema, tant per evitar la que seria una tercera derrota consecutiva davant l'UB Barça com per la necessitat de vèncer per no acomiadar-se del títol. El quart partit, com va succeir en el tercer, pot acabar en duel entre les dues millors jugadores de tots dos conjunts, Marta Fernández i Amaya Valdemoro. També és previsible que el resultat de demà tingui molt a veure amb el que succeeixi sota els taulers, on el trio format per Erika de Souza, Delisha Milton i Betty Cebrían se les haurà amb el duo que integren Suzy Batkovic i Sonja Kireta. La fortalesa física més gran de Batkovic i Kireta ha estat contrarestada per l'UB Barça amb una atenta defensa en què l'obligació de tancar el rebot era la principal consigna. Sílvia Font, a més a més, comptava amb una rotació de pivots, la qual cosa no té la banqueta del Ros Casares i les faltes personals poden minvar el potencial valencià. En qualsevol cas, l'UB Barça difícilment decantarà la balança en els primers minuts del partit, com va succeir aquest divendres, i tot apunta a un final ajustat que, en cas d'acabar amb victòria blaugrana, proclamaria el nou campió de la Lliga.