Kabul

L'OTAN tanca l'operació contra els talibans a Kabul amb un balanç d'11 morts i una vintena de ferits

L'OTAN ha donat per acabada l'operació contra el comando suïcida talibà format per nou homes que han atacat la seu de l'Aliança, l'ambaixada nord-americana, i algunes oficines governamentals a Kabul, la capital afganesa. El balanç final és d'onze morts, entre els quals hi ha tres nens, i una vintena de ferits. Han fet falta vint hores per posar fi a l'assalt coordinat.

Actualitzat
En l'atac, els talibans, que anaven disfressats amb burques, la roba femenina que amaga totalment el cos de la persona, van utilitzar fusells i granades propulsades per coets anomenades RPG, efectives fins i tot amb vehicles blindats. Els últims kamikazes talibans, que s'havien amagat en un edifici en construcció, han estat abatuts aquest matí per la policia afganesa.

Els talibans ja havien atemptat a Kabul, però mai en una acció simultània i coordinada com aquesta, en què, a més, dos suïcides es van immolar davant de dues comissaries de la policia. L'acció coordinada, que va mobilitzar nombrosos efectius, han deixat en evidència fins a quin punt els insurgents poden ser una amenaça per al futur del país, després de la retirada de l'OTAN el 2014.

Tot i això, la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha condemnat l'atac i ha assegurat que això no aturaria els esforços dels Estats Units al país. Per la seva banda, el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha afirmat que els talibans no aturaran la transició de la seguretat a les forces afganeses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut