Brussel·les

L'OTAN reforçarà la seva frontera amb Rússia amb una unitat de desplegament formada per 5.000 homes

El secretari general de l'Aliança Atlàntica ha explicat que crearan sis nous centres de comandament a l'est d'Europa i impulsaran una unitat de desplegament ràpid formada per uns 5.000 homes

Actualitzat

L'OTAN ha decidit reforçar la seva frontera oriental i crearà una unitat de desplegament ràpid formada per uns 5.000 homes que serà operativa l'any vinent. El secretari general de l'Aliança Atlàntica, Jens Stoltenberg, ha explicat que, tot i que "no hi ha una amenaça concreta", han decidit crear sis nous centres de comandament a l'est d'Europa davant del "comportament" de Rússia en aquesta zona i també l'auge de l'extremisme al Pròxim Orient i el nord d'Àfrica.

En aquest desplegament, el reforç més important de l'OTAN des del final de la Guerra Freda, Espanya hi participarà juntament amb França, la Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia i Polònia.

Paral·lelament a l'ofensiva diplomàtica engegada per Merkel i Hollande i el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, l'OTAN vol estar preparada per "poder afrontar qualsevol repte per a la seguretat" com a resposta al paper "desestabilitzador" que considera que té Rússia "canviant fronteres mitjançant l'ús de la força", en referència a l'annexió de la península ucraïnesa de Crimea.

Continuen els combats

Mentrestant, a les regions rebels no s'aturen els combats entre milícies russes i tropes lleials a Kíev. El degoteig de víctimes civils i combatents és constant a la regió de Donetsk, especialment a l'estratègica ciutat de Debaltsevo, epicentre dels combats més durs, on els rebels han aconseguit avançar en les darreres setmanes.

Al voltant de 3.000 civils ja han pogut abandonar Debaltsevo, una de les ciutats de la regió més afectades, però el viceministre de Defensa dels separatistes, Eduard Basurin, ha informat que han arribat a un acord amb el govern ucraïnès per evacuar la població de forma segura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut