Brussel·les / Moscou

L'OTAN proposa connectar els sistemes antimíssils dels EUA i Rússia

L'OTAN ha proposat connectar els seus sistemes antimíssils amb els dels Estats Units i Rússia, l'endemà que Washington decidís enterrar els plans de l'era Bush i construir un nou mecanisme de defensa. El secretari general de l'Aliança Atlàntica, Anders Fogh Rasmussen, ha convidat Rússia a reprendre el diàleg i a afrontar amb realisme les amenaces de seguretat del segle XXI, especialment la proliferació nuclear a l'Iran. Per la seva banda, el primer ministre rus, Vladímir Putin, ha celebrat la decisió de Barack Obama de llençar a la paperera els plans de Bush de fer un escut antimíssils al centre i a l'est d'Europa, i confia que sigui tot just el primer pas d'una nova etapa de les relacions entre Rússia i els Estats Units.

Actualitzat
El secretari general de l'OTAN ha proposat "explorar" possibilitats per connectar els sistemes antimíssils dels Estats Units, l'OTAN i Rússia. Rasmussen ha instat Rússia a "començar de nou" pel que fa a les relacions bilaterals basades en el "realisme". "Les nostres nacions i forces sobre el terreny seran cada cop més vulnerables als atacs amb míssils de tercers països", ha advertit en el seu primer discurs, després de ser elegit secretari general aliat, centrat en les relacions amb Moscou.

Per la seva banda, Putin ha demanat més gestos a l'administració nord-americana, i en especial li ha exigit que aixequi les restriccions perquè Rússia, Bielorússia i el Kazakhstan siguin membres de ple dret de l'Organització Mundial del Comerç.
Anar al contingut