Sloviansk

L'OTAN mobilitza tropes a l'est d'Europa per protegir els seus socis davant la crisi d'Ucraïna

L'OTAN respon a les peticions de seguretat dels seus socis a l'est d'Europa coincidint amb la inauguració d'una segona base militar a les repúbliques bàltiques

RedaccióActualitzat

L'enfrontament entre les autoritats d'Ucraïna i els prorussos a la regió de Donetsk està posant cada vegada més nerviosos els països de l'est d'Europa. L'OTAN respon a les seves peticions de seguretat i mobilitza avions per protegir el seus socis coincidint amb la inauguració d'una segona base militar a les repúbliques bàltiques.

Dotzenes d'avions de països de l'OTAN estan arribant a Litunània i Estònia. Tal com ha explicat el general de l'Aliança Atlàntica, Frank Gorenc, l'objectiu és clar: deixar clar als socis bàltics, "que es poden sentir incòmodes amb els que passa a Ucraïna, que han d'estar segurs de la nostra aliança i que respondrem d'acord amb les bases de l'OTAN".

Més enllà de les repúbliques bàltiques, l'OTAN també ha mobilitzat personal a Polònia i altres països de l'Est. Sigil·losament, els països de l'Europa occidental van enviant tropes i avions cap als seus socis orientals. La manera més explícita de deixar clar a Moscou que no toqui cap dels aliats de l'OTAN, però també que no traspassi la frontera d'Ucraïna.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut