Imatges nocturnes del centre de Trípoli, aliè als bombardejos de l'OTAN
Cotxes en el centre de Trípoli, aliens als bombardejos de l'OTAN
Trípoli

L'OTAN intensifica els raids aeris contra Trípoli per pressionar i acabar amb el règim de Gaddafi

L'aviació de la coalició internacional ha intensificat els bombardejos sobre la capital de Líbia, Trípoli. L'objectiu seria evitar que la guerra s'eternitzés. La matinada de dissabte, tres fortes explosions s'han pogut sentir al centre de la capital, seguides de ràfegues de trets provinents d'armes automàtiques. Des de Divendres Sant, les forces aliades estan augmentant la pressió contra Moammar al-Gaddafi.

Actualitzat
Fi del setge a Misrata

A Misrata, les forces lleials a Gaddafi han abandonat el setge que mantenien sobre la ciutat des de feia dos mesos.

Tot i que no s'ha pogut confirmar sobre el terreny, soldats de Gaddafi capturats pels rebels sí que han assegurat que han rebut l'ordre de retirar-se de Misrata. El govern libi admet que els bombardejos de l'OTAN estan dificultant la tasca del seu exèrcit a la ciutat, i per això ha decidit transferir el control a les tribus locals, segons explicava el viceministre d'Exteriors, Khalid Kaim.

Els rebels encara no canten victòria perquè no saben si es tracta d'una sortida voluntària, d'una tàctica per evitar l'ofensiva de l'OTAN o d'una pèrdua de capacitat ofensiva de l'exèrcit lleial al govern.

Durant els dos mesos de setge, la informació que arribava de Misrata ha estat molt confusa, però ONGs desplaçades allà calculen que hi han mort un miler de persones, i que la situació humanitària ha arribat a ser desesperada. Només aquest dissabte hi han mort 26 persones, segons fonts mèdiques.

Manu Brabo, sa i estalvi

La família del fotògraf Manu Brabo hi va poder parlar per telèfon. Des que el van retenir, el 5 d'abril, és el primer cop que s'hi estableix contacte. Brabo va explicar que es troba bé, i que espera ser alliberat d'aquí a poc temps de la presó militar de Trípoli. El govern de Gaddafi l'acusa d'entrar il·legalment al país i de fer fotografies sense permís.
Anar al contingut