Un sergent parla per ràdio durant l'evacuació d'uns soldats nord-americans ferits a Kandahar. (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'un sergent parlant per ràdio durant l'evacuació d'uns soldats de l'ISAF. (Foto: Reuters)
Islamabad

L'OTAN informa de la mort de més de 30 talibans en un atac aeri al Pakistan

L'OTAN ha anunciat en un comunicat la mort de més de 30 insurgents talibans a causa de dos atacs aeris al Pakistan. Segons la nota de la ISAF, els avions i helicòpters de les forces aliades han atacat els últims dies nuclis talibans de la zona del Waziristan, situada al nord-est del Pakistan i que, segons fonts oficials, serveixen de refugi a membres d'Al-Qaeda. La BBC eleva a 50 els morts en els atacs. L'Aliança Atlàntica manté que no hi ha cap civil entre les víctimes. El Pakistan ja ha protestat formalment per aquests atacs al seu territori per part de les forces desplegades a l'Afganistan.

Actualitzat
Els bombardejos d'helicòpters de guerra convencionals de l'OTAN a territori del Pakistan són poc freqüents, perquè generalment aquesta mena d'atacs transfronterers els fan avions no tripulats operats per la CIA des dels Estats Units.

Durant el mes de setembre ja hi ha hagut una vintena d'atacs nord-americans en aquesta zona. Malgrat les repetides queixes del govern pakistanès, que denuncia que són una violació del seu territori, la Casa Blanca no sol fer cap comentari sobre aquestes operacions. 

L'OTAN assegura que no hi ha civils entre les víctimes, element que cap font independent ha pogut confirmar ni desmentir. Fonts de la mateixa Aliança Atlàntica afirmen que aquests atacs més enllà de la frontera afganesa compleixen les normes de combat perquè els insurgents els van atacar prèviament des de territori pakistanès.


Anar al contingut