Kabul

L'OTAN i Washington condemnen la massacre de l'Afganistan i prometen una ràpida investigació

Els Estats Units i l'OTAN han condemnat la massacre que ha protagonitzat un soldat nord-americà a l'Afganistan, que ha mort 16 civils afganesos, entre ells 9 menors, indiscriminadament. Tot i que alguns testimonis parlen de més d'un soldat implicat, només un ha estat detingut pel comandament nord-americà al país. Tant l'OTAN com els Estats Units s'han afanyat a condemnar els fets i han promès una ràpida investigació. Washington és conscient que hi haurà represàlies.

RedaccióActualitzat
La matança ha passat de matinada, mentre tothom dormia. Segons l'OTAN, és obra d'un sol home, un soldat nord-americà, que ja ha estat detingut.

Ha sortit de la base militar armat, fins i tot duia ulleres nocturnes, i s'ha dirigit a dos pobles veïns. Ha assassinat setze persones, casa per casa. Entre les víctimes, nou nens.

Els testimonis, però, donen una versió diferent: hi havia més d'un soldat, semblaven beguts i reien. Algunes de les víctimes també estaven calcinades.

Pel president afganès es tracta d'un fet deliberat i imperdonable, i ha demanat explicacions als Estats Units.

Les morts de civils per l'anomenat "foc amic" són el principal motiu de fricció entre Washington i Islamabad. Però aquesta matança premeditada amenaça d'encendre encara més els ànims dels afganesos enmig d'un creixent clima d'antiamericanisme.

El mes passat, la crema d'Alcorans per part de soldats nord-americans a la base de Bagram va generar una onada de violència que ha causat quaranta morts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut