Cracòvia

L'OTAN estudia enviar més tropes a l'Afganistan després de l'anunci d'Obama de destinar-hi 17.000 soldats més

L'anunci del president dels Estats Units, Barack Obama, d'enviar 17.000 soldats a l'Afganistan abans de l'estiu ha fet reaccionar els ministres de Defensa de l'OTAN, que ja estan estudiant la possibilitat de destinar-hi més efectius. En la reunió que mantenen aquests dijous i divendres a Cracòvia, els ministres han escoltat el titular de Defensa nord-americà, Robert Gates, que els ha intentat convèncer perquè hi enviïn més soldats tant per cobrir les eleccions presidencials afganeses com per quedar-s'hi de forma permanent. L'estat espanyol, representat per la ministra Carme Chacón, no té intenció d'enviar més efectius a l'Afganistan, però Alemanya podria anunciar en les pròximes hores que n'hi desplegarà 600 més.

Actualitzat
Robert Gates ha transmès als ministres de Defensa reunits a Cracòvia que "han de fer més" per l'Afganistan i els ha instat a adquirir-hi un compromís més ferm. En aquest sentit, Gates s'ha referit als 17.000 soldats que els Estats Units enviaran a l'Afganistan. "Això no s'ha de veure només com un esforç extra dels Estats Units. La resta d'aliats hi han d'actuar amb consonància", ha afegit.

De moment, el ministre de Defensa nord-americà ha rebut paraules d'agraïment de la resta de ministres pels 17.000 soldats que s'afegiran a la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat a l'Afganistan abans de l'estiu. La intenció dels titulars de Defensa de l'OTAN és, de moment, garantir el bon desenvolupament de les eleccions presidencials que es faran en aquell país el 20 d'agost.

Actualment hi ha 70.000 soldats internacionals a l'Afganistan, dels quals 55.000 estan sota les ordres de l'OTAN i la resta, de l'operació nord-americana Llibertat Duradora que va començar després dels atemptats de l'11 de setembre als Estats Units. Malgrat aquest nombre d'efectius, la seguretat a l'Afganistan s'ha anat deteriorant i els talibans han anat guanyant terreny en els dos darrers anys.
Anar al contingut