Londres

L'OTAN concentra els seus atacs contra objectius del règim a Trípoli i Sirte

Les forces aliades han atacat en les últimes hores dos centres de comandament del règim de Moammar al-Gaddafi ubicats a Trípoli i Sirte. Les forces de l'Aliança a Líbia han bombardejat un centre de comandament i control, un carregador i una llançadora de míssils terra-aire als voltants de Trípoli. Així mateix, les forces aliades han atacat un altre centre de comandament i control del règim prop de Sirte i han neutralitzat o danyat 29 vehicles armats més a la ciutat natal del dictador, pròxim objectiu dels rebels després de prendre la capital.

Actualitzat
L'OTAN ha fet 20.395 operacions de patrullatge aeri sobre Líbia des de l'inici de l'operació a finals de març per garantir el compliment de la zona d'exclusió aèria autoritzada per l'ONU, incloses unes 7.681 missions d'atac. Prop de 5.000 objectius militars del règim han estat assolits en el marc d'aquestes missions d'atac. Només aquest dijous les forces aliades han fet unes 133 patrulles aèries sobre Líbia, incloses unes 46 missions d'atac.

Aquest matí, avions britànics han bombardejat un búnquer de Moammar al-Gaddafi a la ciutat de Sirte, segons ha confirmat el ministre britànic de Defensa, Liam Fox. Caces Tornado GR4 britànics de la base de Norfolk han llançat míssils d'alta precisió contra un gran búnquer a la localitat natal de Gaddafi, en el marc d'una operació de l'OTAN. El búnquer allotjava un centre de control i comandament de les forces gaddafistes, segons el Ministeri britànic de Defensa, que no té indicis que el dictador libi fos dins quan ha tingut lloc el bombardeig.

En declaracions a la BBC, Fox ha dit que "no és qüestió de trobar Gaddafi, sinó de garantir que el règim no tingui capacitat de seguir la lluita contra el seu poble" i que l'objectiu de l'atac contra el búnquer és deixar el règim sense centre de comandament i control. A més, el ministre ha declarat a la cadena Sky News que és "prematur assumir" que els combats a Líbia s'hagin acabat. "On [les forces de Gaddafi] continuïn la lluita contra la població líbia, seguirem degradant la seva capacitat militar".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut