Kabul

L'OTAN assumeix el comandament de totes les forces desplegades a l'Afganistan

L'OTAN s'ha fet responsable del comandament de totes les tropes desplegades a l'Afganistan. L'OTAN ja havia assumit el control de bona part de la força internacional, però hi faltaven els 12.000 soldats nord-americans desplegats a l'est del país, que són els que des d'ara estan a les ordres de l'Aliança Atlàntica. És la missió més arriscada que mai ha assumit l'OTAN, amb 33.000 soldats de 37 països. Els Estats Units només tindran sota les seves ordres directes els 8.000 soldats encarregats de la busca de terroristes d'Al-Qaeda.

Actualitzat

El secretari general de l'OTAN, Jaap de Hoop Scheffer, ha constatat el compromís de l'Aliança Atlàntica d'"ajudar el poble afganès a construir un futur millor" amb l'expansió de la seva missió a l'Afganistan. Amb l'extensió a l'est del país de la Missió Internacional d'Assistència a la Seguretat a l'Afganistan (ISAF), l'OTAN controla ja tot el territori afganès i ha passat de tenir 20.000 efectius a 32.000.

"L'OTAN prosseguirà la seva missió sota comandament de l'ONU per estendre l'autoritat del govern afganès i crear les condicions per a la reconstrucció i el desenvolupament de tot el país", s'ha compromès Jaap de Hoop Scheffer. L'OTAN ha aprofitat l'ocasió per demanar una major cooperació entre tots els actors internacionals a l'Afganistan.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut