Madrid

"Los girasoles ciegos" queda descartada per a l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera

"Los girasoles ciegos", de José Luis Cuerda, no optarà a l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera. L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood ha descartat aquesta matinada, i en la primera votació, la pel·lícula espanyola. En canvi, la cinta de Cuerda és la gran favorita als premis Goya amb 15 candidatures. Els països que estan representats en aquesta primera tria són Israel, França, Àustria, Alemanya, el Japó, Mèxic, Suècia, el Canadà i Turquia. La resta de nominacions se sabran el 22 de gener i la gran gala es farà el 22 de febrer.

Actualitzat
El film de José Luis Cuerda que ha quedat fora dels Oscars està basat en un dels relats de la novel·la d'Alberto Méndez, que conté un seguit d'històries que tenen com a rerefons la Guerra Civil espanyola. Va ser triada per l'Acadèmia del Cinema Espanyol com a possible candidata als Oscars, juntament amb "Sangre de mayo" de José Luis Garci i "Siete mesas de billar francés" de Gracia Querejeta. Entre els protagonistes de "Los girasoles ciegos" hi ha Maribel Verdú i Javier Cámara.

Les pel·lícules i els països que sí que estan representats en aquesta primera tria són: "Waltz with Bashir", d'Israel; la francesa "The Class"; "Revanche", d'Àustria; "The Baader Meinhof Complex", d'Alemanya; la japonesa "Departures"; la mexicana "Tear this heart out"; "Everlasting moments", de Suècia; "The necessities of life", del Canadà, i, finalment, el film turc "3 Monkeys".
Anar al contingut