Imatge d'arxiu d'un jove buscant feina en els classificats d'un diari (Foto: Fotostock)
Imatge d'arxiu d'un jove buscant feina en els classificats d'un diari (Foto: Fotostock)
Ginebra

L'Organització Mundial del Treball alerta d'un fort increment de l'atur el 2012 al G-20

La desacceleració econòmica mundial podria generar un fort increment de la desocupació el 2012 al conjunt dels països del G-20. Així ho alerta un informe conjunt de l'Organització Internacional del Treball (OIT) i l'OCDE. L'informe ha estat difós a Ginebra poc abans de l'inici de la reunió que faran a París els ministres de Treball de la Unió Europea i les principals economies mundials, el G-20.

Actualitzat
El document reconeix que la taxa d'atur va millorar moderadament a la gran majoria dels països del G-20 l'any passat, però subratlla que el total de desocupats al món se situa encara en els 200 milions, prop del punt màxim registrat en el pitjor moment de la crisi.

Per això, les previsions de cara al futur de l'OIT i l'OCDE no són bones. Creuen que si les taxes de creixement d'ocupació no superen el nivell actual de l'1% no només no serà possible recuperar els 20 milions de llocs de treball que es van perdre en els països del G-20 des que va començar la crisi, el 2008 sinó que la destrucció d'ocupació tornarà i amb força en el 2012.

L'informe diu que caldria que l'ocupació creixés un 1,3% com a mínim per poder complir l'objectiu de recuperar el 2015 un nivell similar d'ocupació al que hi havia abans de la crisi. Només aquesta taxa permetria arribar a crear uns 21 milions de llocs de treball addicionals per any, que és el que es necessita per recuperar els llocs de treball perduts des del 2008 i alhora absorbir l'increment de la població en edat laboral.

"Hem d'actuar ara per revertir la desacceleració en el creixement de l'ocupació i contrarestar la pèrdua de llocs de treball. És absolutament indispensable donar prioritat al treball decent i invertir en l'economia real", ha afirmat mitjançant un comunicat el director general de l'OIT, Juan Somavia.
Anar al contingut