Jakarta

L'Organització Mundial de la Salut confirma el contagi de grip aviària entre membres d'una mateixa família a Indonèsia

Investigadors de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han confirmat el contagi de la grip aviària entre els membres d'una mateixa família d'Indonèsia, així com una lleu mutació del virus H5N1. Els experts de l'OMS, però, consideren que no es tracta de cap canvi significatiu ni perillós, i que en qualsevol cas no suposa cap modificació pel que fa a la capacitat de transmissió del virus. Tampoc no incrementa el risc de pandèmia humana. De fet, perquè això s'arribi a produir caldrà que l'H5N1 es combini amb el virus de la grip convencional humana i en creï un de nou que tingui capacitat de contagi entre persones.

Actualitzat

El cas al qual fan referència els experts de l'OMS és el d'una família indonèsia de vuit membres que el passat mes de maig es van veure infectats pel virus. Set dels membres d'aquesta família van morir i el virus sembla haver mutat lleugerament en un nen de 10 anys que podria haver contagiat el seu pare, segons indica l'informe de l'OMS.

Es tracta de la primera evidència d'una possible transmissió del virus entre sers humans, segons ha assegurat un epidemiòleg del Centre de Control i Prevenció nord-americà. En qualsevol cas, el virus no s'ha transmès fora de la família. "Per tant, s'ha aturat. Va morir en aquest punt", ha declarat l'expert, que també ha manifestat que els virus sempre muten lleugerament i que no hi ha cap motiu per a l'alarma.

Anar al contingut