L'OEA, reunit aquesta nit a Washington
L'OEA, reunit aquesta nit a Washington

L'Organització d'Estats Americans exigeix a Ortega eleccions anticipades a Nicaragua

Davant el clima de violència, l'OEA ha aprovat que s'avancin els comicis al març de l'any que ve, però Daniel Ortega ho rebutja

redacActualitzat

L'Organització d'Estats Americans se suma a les condemnes internacionals contra el clima de violència que viu Nicaragua. Aquest organisme ha aprovat una resolució que reclama al president nicaragüenc, Daniel Ortega, que doni suport al calendari electoral acordat pel Procés de Diàleg Nacional, amb l'Església Catòlica com a mitjancera. L'OEA avala, per tant, que els comicis s'avancin al març de l'any que ve, una possibilitat que Ortega va rebutjar per considerar que "ja hi hauria temps per a les eleccions, tal com estableix la llei." 

L'OEA, reunida a Washington, defensa la convocatòria d'eleccions anticipades per intentar sortir de la crisi, que ja ha causat més de 350 morts en tres mesos. El text l'han impulsat set països: l'Argentina, el Canadà, Xile, Colòmbia, Costa Rica, el Perú i els Estats Units, i també ha rebut el suport de Mèxic. La resolució s'ha aprovat només amb l'oposició de tres dels 34 països: Nicaragua, Veneçuela i Saint Vincent i les Grenadines, Hi ha hagut set abstencions, i tres països no hi han estat presents, entre els quals hi ha Bolívia.

 

 

Precisament aquest dijous, Nicaragua commemora el 39è aniversari de la Revolució Sandinista. Segons l'oposició, a la ciutat de Masaya grups paramilitars progovernamentals hi han segrestat més de 40 persones i tres més haurien mort.

El Centre Nicaragüenc pels Drets Humans han indicat que ja ha rebut 1.800 denúncies de desaparicions. La repressió també ha disparat el nombre de peticions de refugi fora del país. Costa Rica n'ha rebut 10.000 de ciutadans nicaragüencs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut