Julian Assange s'ha dirigit als mitjans de comunicació des del balcó de l'ambaixada equatoriana a Londres (EFE)
Assange va comparèixer des del balcó de l'ambaixada equatoriana a Londres (EFE)
Washington

L'Organització d'Estats Americans aprova per consens solidaritzar-se amb l'Equador pel cas Assange

L'Organització d'Estats Americans (OEA) ha aprovat per consens oferir "solidaritat i suport" a l'Equador davant de la crisi diplomàtica que enfronta el país sud-americà amb el Regne Unit pel "cas Assange".

RedaccióActualitzat
L'Organització d'Estats Americans (OEA) ha aprovat per consens solidaritzar-se amb l'Equador davant la crisi diplomàtica que enfronta el país sud-americà amb el Regne Unit pel cas de Julian Assange. En una resolució pactada després de més de cinc hores de debat, l'OEA ha rebutjat qualsevol intent del govern britànic d'entrar a l'ambaixada equatoriana a Londres i detenir el fundador de Wikileaks, que hi és gràcies a l'asil concedit pel govern de Rafael Correa.

La setmana passada, el Regne Unit va enviar una carta a la seu diplomàtica en què advertia de la possibilitat de violar l'entrada a l'edifici i detenir Assange. El text de l'Organització d'Estats Americans emplaça tots dos governs a continuar dialogant per buscar una solució al conflicte. En canvi, no es posiciona sobre l'asil, al qual només donen suport catorze estats membres.
Anar al contingut