L'organització del Vijazz adverteix que el festival és a tocar de la "massificació" i fa una crida a preservar la qualitat

ACN Vilafranca del Penedès.-Els organitzadors del Banc Sabadell Vijazz Penedès han definit l'edició d'aquest 2017 com a "espectacular", tant per l'assistència als concerts com per la quantitat de consumicions distribuïdes a la fira de vins i caves. Durant els tres dies, el festival va reunir més de 55.000 assistents, fet que l'Acadèmia Tastavins i l'Ajuntament de Vilafranca aplaudeixen, si bé aquest dilluns han advertit que el festival és a punt d'arribar a la "massificació". "Hem d'anar en compte perquè els números no ho són tot. Hi ha llocs on la festa s'ha escapat de les mans i aquí hem d'evitar-ho", ha alertat l'alcalde Pere Regull durant la roda de premsa de valoració. Un dels projectes que l'organització té damunt la taula és la incorporació d'un quart escenari per tal d'"esponjar" els assistents, segons ha avançat el president de Tastavins, Joan Tarrada.

"Compte, perquè la massificació podria comportar problemes d'ordre que podríem superar, però em preocupa que comporti una pèrdua de qualitat". Aquest és l'advertiment que ha llençat aquest dilluns l'alcalde Pere Regull durant la valoració de l'onzè Vijazz Penedès, que ha assolit un nou rècord de participants, amb 5.000 assistents més que la darrera edició. Regull ha recordat que "hi ha molts llocs on la festa s'ha escapat de les mans" i ha demanat evitar que això succeeixi al festival de Vilafranca.Al seu torn, el president de l'Acadèmia Tastavins i impulsor del festival, Joan Tarrada, ha reconegut que el Vijazz "està arribant als límits" de la seva capacitat. Per aquest motiu, ha avançat que la confraria bàquica manté converses amb l'Ajuntament per poder incorporar un quart escenari a la programació del festival de cara a l'edició del 2018, que se celebrarà del 6 al 8 de juliol.Tarrada no ha revelat cap detall d'aquest nou emplaçament, i només ha assegurat que no tindrà el format que havia tingut l'antic escenari de la Rambla Sant Francesc, on els concerts començaven de matinada. Al seu torn, l'alcalde Pere Regull ha rebaixat l'anunci del president de Tastavins: "S'ha d'estudiar bé quin pot ser aquest nou espai, que ajudi a oxigenar i a gaudir encara més del Vijazz. Més endavant veurem si es pot tirar endavant", ha afegit. Si es confirma aquest nou espai, s'afegiria als escenaris de la plaça Jaume I, del Claustre de Sant Francesc -on es fa el cicle Elles i el Jazz- i a l'espai per a les escoles de música que també es preveu incorporar l'any que ve. Joan Tarrada ha admès que l'objectiu és oferir una programació que es complementi entre si, acceptant que hi haurà concerts solapats "per a què tothom trobi el seu encaix".En aquest sentit, el director artístic, Pere Pons, ha assegurat que la coincidència de concerts és "inevitable" degut a l'elevada temperatura en horari diürn, però ho ha valorat com un factor positiu per tal d'abraçar un públic divers. Pons, que ha debutat en el càrrec en aquesta edició, ha recordat que es va marcar com objectiu "acontentar el públic no iniciat, l'aficionat i també la gent que només ve a la fira de vi", i ha garantit haver assolit la fita. Finalment, ha assegurat que també els artistes i els seus mànagers s'han mostrat satisfets amb la visita a Vilafranca.

Anar al contingut