Barcelona

L'Orfeó Català homenatja Llull, Shakespeare i Granados en el Concert de Sant Esteve

El final del concert ha tornat a tenir un to reivindicatiu, amb exhibició d'estelades amb el "Cant de la Senyera" i "Els Segadors"

RedaccióActualitzat

Un aire teatral amb els estels com a fil conductor ha marcat el concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català d'aquest any. El dramaturg Marc Rosich ha estat l'encarregat de la posada en escena d'aquesta edició al Palau de la Música, en què s'ha estrenat el nou director de l'Orfeó, el britànic Simon Halsey.

En el concert, amb un repertori nadalenc, hi han participat tots els cors de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. La primera part del concert ha estat dedicada a les nadales i a la tradició del verset de Nadal: les cançons tradicionals s'han alternat amb la lectura de poemes d'autors com Salvat Papasseit, Verdaguer, Pedrals o Sagarra.

En la segona part, els cantaires han fet un triple homenatge: a William Shakespeare, a Ramon Llull i a Enric Granados. El concert ha acabat amb el "Cant de la Senyera" i "Els Segadors", entonats per tot el públic. Com és habitual els darrers anys, en aquest punt s'han exhibit nombroses banderes estelades i hi ha hagut crits a favor de la independència.

L'any 2013, l'aleshores director de l'Orfeó, Josep Vila, va decidir introduir al tradicional Concert de Sant Esteve algun tipus d'art no musical. El primer any va ser el teatre, el segon la poesia i l'any passat, la màgia del Mag Lari.

 

Anar al contingut