Motociclisme

Lorenzo cau a Brno i li entrega la victòria a Rossi amb Pedrosa i Elias completant el podi

Just quan tornava a ensenyar-li les dents a Valentino Rossi, just quan tornava a qüestionar-li el regnat al campioníssim, Jorge Lorenzo ha pagat molt cara la seva impetuositat. El mallorquí ha caigut a Brno quan lluitava frec a frec amb "il Dottore", i ha perdut una gran ocasió per continuar aspirant al títol de Moto GP. Rossi no ha desaprofitat el regal i ha sumat a la República Txeca la cinquena victòria de la temporada. Pedrosa i Elias s'han vist afavorits per l'errada de Lorenzo i han acabat segon i tercer respectivament. En dos i mig, triomf per a Simoncelli, i en el vuitè de litre, victòria per a Terol.

Actualitzat
Les Yamaha estaven passant la mà per la cara a la resta de rivals, tal com està sent habitual aquesta temporada, i tot feia pensar que la marca japonesa aconseguiria el cinquè doblet de la temporada. Rossi i Lorenzo protagonitzaven un duel frenètic després d'haver-se escapat clarament de Pedrosa. L'italià intentava allunyar-se però el mallorquí no deixava anar la roda del seu rival fins que ha decidit passar a l'atac i a sis voltes pel final l'ha avançat brillantment.

Malauradament, una volta després i en el mateix lloc on havia superat Rossi, Lorenzo ha comès un error i ha anat directe a la grava. "Il Dottore", doncs, ha vist com se li obrien les portes de la victòria. La caiguda també ha afavorit Dani Pedrosa, que ha acabat segon, i un excel·lent Toni Elias. El manresà, tot i no tenir equip garantit per la temporada vinent, està pilotant molt i molt bé i aquest diumenge ho ha demostrat pujant al tercer lloc del podi.

Glòria per a Terol


Gairebé un any després, Nico Terol ha tornat a pujar al més alt del podi. El d'Alcoi, com va fer a Indianàpolis al setembre, ha obtingut a Brno una victòria en el vuitè de litre. El pilot del Jack & Jones ha estat el més regular durant els entrenaments i aquest matí ja ha demostrat al "warm up" que era el més ràpid. Això li ha donat confiança de cara a la cursa i només començar ja s'ha situat líder després d'una excel·lent sortida.

Terol ja no ha abandonat la primera posició. Només Julián Simón i Andrea Iannone han pogut seguir el seu ritme i tots tres s'han escapat en solitari. En el darrer terç de cursa, l'italià ha acabat cedint i només Simón ha pogut disputar-li la victòria a Terol en l'última volta. L'alacantí ha defensat la primera plaça davant d'un Simón que ha pensat més en el Mundial que no pas en la cursa i s'ha adjudicat la victòria sense més complicacions. Simón i Iannone han completat el podi.

Pol Espargaró ha acabat en una meritòria cinquena posició tot i que un cop més s'ha quedat a només un pas de lluitar pel podi. Marc Màrquez, per la seva banda, ha remuntat des de la vintena posició i ha acabat vuitè. A falta de sis curses per al final de la temporada, Julián Simón augmenta el seu avantatge al capdavant del Mundial.

Simoncelli no abaixa els braços

El Mundial del quart de litre s'anima. Marco Simoncelli ha fet un pas molt important per conservar el títol en adjudicar-se el triomf al GP de la República Txeca, ja que tant Aoyama com Bautista han quedat per darrere seu. L'italià ha mantingut un net frec a frec amb Mattia Pasini però s'ha acabat imposant clarament per davant del seu compatriota.

L'espanyol, per la seva part, ha acabat tercer tot i sortir de la vuitena posició i malgrat estar a un pèl d'anar-se'n per terra. El japonès, actual líder del campionat, ha acabat quart. Simoncelli se situa ara a 32 punts d'Aoyama i a 20 de Bautista quan encara queden sis carreres per acabar el curs. Alex Debón s'ha hagut de retirar, i Héctor Barberà ha anat perdent ritme per culpa dels pneumàtics i només ha pogut ser setè.

Bautista confirma l'acord amb Suzuki


En acabar la cursa dels 250 cc, Álvaro Bautista ha confirmat que té un acord verbal amb Suzuki per substituir Chris Vermeulen a MotoGP a partir de la temporada que ve. La marca japonesa, que ja ho ha fet oficial, li ofereix un contracte per dues temporades.
Anar al contingut