Bangkok

L'opositora del règim birmà Aung San Suu Kyi serà alliberada després de les eleccions

La líder dissident birmana i premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi serà alliberada el dia 13 de novembre, uns dies després de les eleccions. Ho han assegurat fonts oficials de la dictadura i l'advocat de l'opositora, tot i que encara no han confirmat si una vegada aixecat l'arrest domiciliari podrà circular lliurement pel seu país. Suu Kyi ha passat empresonada o sota arrest domiciliari 15 dels últims 20 anys, des que va guanyar uns comicis que la dictadura va anul·lar. De fet, la junta militar ha decretat que no es pot presentar, pel seu arrest, a les eleccions del 7 de novembre, considerades una mascarada per Occident.

Actualitzat
L'última condemna de Suu Kyi va ser per haver acollit a casa seva un ciutadà nord-americà mentre ella complia la darrera pena d'arrest domiciliari. L'advocat de la premi Nobel, Nyan Win, ha recordat que segons la legislació la pena ha de concloure 18 mesos després del seu arrest, que va tenir lloc el dia 14 de maig de 2009.

La formació liderada per Suu Kyi, la Lliga Nacional per a la Democràcia, intentarà boicotejar els comicis del novembre, als quals es presenten 35 partits. El partit va ser dissolt per la Comissió Electoral el passat 14 de setembre juntament amb nou formacions polítiques més.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut