L'oposició ajorna protestes contra Maduro pel procés de diàleg
L'oposició ajorna protestes contra Maduro pel procés de diàleg
Caracas

L'oposició veneçolana suspèn el judici polític contra Maduro i una marxa de protesta

El procés de diàleg entre el govern i l'oposició avança amb la mediació del Vaticà

RedaccióActualitzat

El Parlament de Veneçuela ha acordat ajornar el debat on s'havia de determinar la possible responsabilitat política de Nicolás Maduro. El motiu és el procés de diàleg obert entre el govern i l'oposició amb la mediació del Vaticà. El debat s'havia presentat com un judici polític al president, tot i que tenia sobretot valor simbòlic.

El parlament de Veneçuela havia preparat un judici polític contra el president Nicolás Maduro. La cambra dominada per l'oposició l'acusa d'abandonament de les seves funcions i de trencament de l'ordre constitucional. El vot dels diputats, majoritàriament opositors, ja era simplement simbòlic i ni tan sols era clar que Maduro anés al Parlament. El president no reconeix l'Assemblea Nacional perquè el Tribunal Suprem va decidir que hi havia tres diputats fraudulents.

L'oposició veneçolana també ha anunciat la suspensió de la marxa prevista cap al palau presidencial per afavorir el diàleg obert fa dos dies entre govern i oposició per mediació del Vaticà.

Aquesta mediació ja ha permès l'alliberament de tres polítics opositors detinguts pel règim. Una mesura que arriba després que s'ha tancat una primera roda de converses entre el govern i l'oposició, amb la mediació del Vaticà. És, però, un diàleg fràgil que de moment no elimina la tensió al país.

De moment, es manté la convocatòria d'una gran marxa per dijous davant del palau presidencial, a Caracas.

Anar al contingut