El líder opositor, Henrique Capriles, acusa Maduro de la violència a Veneçuela.
Capriles: "El govern vol que hi hagi morts al país". (Foto: EFE)
Caracas

L'oposició veneçolana no assistirà avui a la presa de possessió de Nicolás Maduro

L'oposició veneçolana han anunciat que no assistiran a l'acte de presa de possessió perquè consideren Nicolás Maduro "il·legítim". La decisió ha estat secundada pel líder opositor, Henrique Capriles, que ha afirmat que no reconeixerà Maduro fins que es faci un recompte vot a vot. Segons els resultats oficials, el successor d'Hugo Chávez va vèncer Capriles per una diferència de 272.000 vots.

RedaccióActualitzat
Els 65 diputats de l'oposició veneçolana han anunciat que no assistiran a l'acte de presa de possessió de Nicolás Maduro, que es farà aquest divendres a l'Assemblea Nacional perquè el consideren "il·legítim". La decisió ha estat secundada pel líder opositor, Henrique Capriles, que ha afirmat que no reconeixerà Maduro fins que es faci un recompte vot a vot. Segons els resultats oficials, el successor d'Hugo Chávez va vèncer Capriles per una diferència de 272.000 vots.

El diputat Andrés Velásquez ha indicat també que no hi assistiran "per l'actitud goril·la" que ha adoptat el president de l'Assemblea Nacional, l'oficialista Diosdado Cabello. Dimarts va treure la paraula als diputats que no reconeguessin Maduro com a guanyador i dimecres va arrabassar els seus llocs a tots els presidents de comissió opositors. Seguint "el guió de l'exdictador xilè Augusto Pinochet i de l'argentí Jorge Videla, Cabello ens va treure el dret a la paraula, el que denunciarem en totes les instàncies parlamentàries del món". Cabello "ha de demanar disculpes a tots els electors que van votar per nosaltres", ha afegit Velásquez

Des que es van fer les eleccions, a Veneçuela hi ha una situació de tensió i inestabilitat que ha acabat amb la mort de vuit persones i desenes de ferits. Mentrestant, Maduro i Capriles es retreuen mútuament ser els responsables dels aldarulls.
Anar al contingut