Bangkok

L'oposició tailandesa rebutja l'oferta del primer ministre de crear un comitè de reconciliació

L'oposició tailandesa ha rebutjat l'oferta del primer ministre, Thaksin Shinawatra, de crear un comitè de reconciliació per resoldre la crisi política. Els organitzadors de les massives manifestacions de les darreres setmanes contra el govern han promès desconvocar les noves protestes només si Shinawatra dimiteix. Mentrestant, la comissió electoral de Tailàndia, que encara no ha fet públics el resultat de les eleccions de diumenge, ja ha dit que els comicis hauran de repetir-se en 38 circumscripcions. El motiu és que els candidats que es presentaven no van aconseguir el mínim legal exigit per accedir al parlament.

Actualitzat
Shinawatra va proposar crear un comitè de reconciliació per resoldre la crisi política, però els tres partits de l'oposició, que van boicotejar els comicis, no reconeixen la victòria electoral que s'atribueix Shinawatra ni accepten la creació d'aquest comitè.

Ongart Klampaibul, portaveu del Partit Demòcrata, ha declarat que han "deixat de creure en el primer ministre; de totes maneres, no ens interessa la seva oferta". El Partit Demòcrata és un dels partits que va boicotejar les eleccions, juntament amb el Chart Thai (Nació Tailandesa) i Mahachon (Del Poble).

El projecte de Shinawatra era un comitè format per tres exprimers ministres, tres antics presidents del Tribunal Suprem i tres expresidents del Parlament per tal d'aconseguir la reconciliació entre tailandesos.

Petició de dimissió

Els tres partits de l'oposició i l'Aliança del Poble per a la Democràcia, que agrupa diversos grups civils, han contraproposat a Shinawatra acabar les manifestacions de protesta a canvi del seu compromís de no assumir la presidència del nou govern.
Anar al contingut