La ciutat de Homs amb els efectes visibles dels bombardejos (Foto:EFE)
La ciutat de Homs amb els efectes visibles dels bombardejos (Foto:EFE)
Qubeir

L'oposició siriana denuncia una nova matança del règim d'Al-Assad

El nombre de morts és encara incert, però podria arribar al centenar. La violència al país s'ha intensificat després de l'assassinat de més de cent persones a Hula, ara fa menys de 2 setmanes, en un atac del règim de Bashar al-Assad.

RedaccióActualitzat
Diversos grups opositors han denunciat una nova matança a Síria. Diuen que ha estat al poble de Qubeir, a la província de Hama. El Consell Nacional Sirià, el principal grup rebel, parla d'un centenar de morts. Els comitès de coordinació local han confirmat 78 víctimes i la Comissió General de la Revolució diu que en són trenta, molts dels quals dones i nens. La comissió parla d'execucions sumàries i diu que la majoria de les víctimes han mort per armes de foc i armes blanques. El Consell Nacional Sirià ha dit que la localitat ha estat primer bombardejada i després assaltada per les milícies shabihas lleials al règim.

La província de Hama és un dels principals bastions de l'oposició. Aquesta nova massacre no pot ser confirmada per fonts independents a causa de les restriccions imposades pel règim als periodistes i als mitjans de comunicació. La denúncia d'aquesta nova onada d'assassinats es produeix quan encara no fa dues setmanes que un centenar de persones van perdre la vida a Hula, també a mans de suposats sicaris del règim siri.

La violència ha augmentat a Síria arran de la matança de Hula. Els rebels  de l'interior del país han trencat el seu compromís d'alto el foc, en vigor des del 12 d'abril, però que ha estat violat cada dia. Les morts de Hula també van fer reaccionar la comunitat internacional. Les principals potències occidentals van expulsar els ambaixadors siris dels seus països.

El conflicte entre el règim siri i l'oposició va començar al març del 2011 i ha causat ja més de 10.000 morts, 23.000 desplaçats interns i 60.000 refugiats a altres països, segons les Nacions Unides.

Anar al contingut