Síria

L'oposició siriana denuncia 150 assassinats en els dos últims dies

Segona jornada de matances a Síria. La repressió del règim de Bashar al-Assad ha fet els últims dos dies 150 morts, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. És un dels balanços més sagnants des que va començar la revolta, fa nou mesos. L'observatori xifra el nombre de morts d'aquest dimarts en gairebé 50, una trentena de civils i una quinzena de membres de les forces de seguretat lleials a Al-Assad.

Actualitzat
Mentrestant, Bashar al-Assad segueix fent gestos de cara a la galeria internacional. Per això ha acceptat la visita d'un delegació d'observadors àrabs. És la nova estratègia que intenta seguir el règim decadent de Bashar al-Assad. La televisió siriana, a través de la xinesa, ha llançat al món les imatges d'una manifestació de lleialtat indestructible a un president que ha perdut el suport de bona part del seu poble. La mateixa emissió de la televisió xinesa mostra el subsecretari general de la Lliga Àrab firmant, ahir, al Caire, un protocol amb representants de Damasc per desplegar observadors àrabs a Síria.

Però no se sap quina autonomia de treball tindran, en un país on, mentre firmaven aquests protocols, les tropes mataven almenys 110 civils en la repressió de diverses manifestacions que exigien democràcia. Avui mateix, nou persones han mort, una de les quals era una dona.

Els grups sirians pro drets humans, que han demostrat repetidament la seva veracitat, han denunciat execucions entre els soldats que es neguen a obeir les ordres de matar manifestants. En concret, les tropes lleials al president haurien afusellat més de 70 soldats que volien passar-se a les files populars, en concret a l'anomenat Exèrcit Sirià Lliure.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut