Islamabad

L'oposició pakistanesa pacta formar govern i deixa fora el president Pervez Musharraf

L'encara president pakistanès, Pervez Musharraf, no revalidarà el càrrec. Després que els resultats electorals l'han deixat molt tocat, l'oposició l'acaba de deixar fora de combat. Els líders del Partit Popular del Pakistan (PPP) de la difunta exprimera ministra Benazir Bhutto, i de la Lliga Musulmana (PML-N), l'exmandatari Nawaz Sharif, han acordat formar un govern de coalició. La presidència del Parlament la tindrà el PPP, però no s'ha anunciat cap repartiment de carteres. Caldrà veure a partir d'ara quin serà el futur del president Musharraf.

Actualitzat

Canvis en el lideratge polític al Pakistan. Així es desprèn dels acords de govern a què han arribat els líders del Partit Popular del Pakistan (PPP) i de la Lliga Musulmana (PML-N). Tots dos polítics, Asif Alí Zardari i Nawaz Sharif, han acordat també reincorporar en els seus llocs els jutges suspesos i formar govern, tot i que encara no s'ha concretat el nom del futur primer ministre ni tampoc el del president del Parlament, tot i que tant la presidència de la cambra com el càrrec de primer ministre recauran en el PPP.

El vidu de l'assassinada Benazir Bhutto ha qualificar d'"històric" l'acord i ha assenyalat que espera que el Pakistan es pugui mantenir "en el camí de la democràcia malgrat els greus problemes que afronta". De la seva banda, Nawaz Sharif ha insistit que Musharraf "ha d'acceptar el veredicte de la gent" i l'ha qualificat de "president il·legal i inconstitucional". "Ja n'hem tingut prou, no hi ha espai per a la dictadura en aquest país, ha de marxar immediatament", ha dit Sharif.

Pel que fa a les travesses de cara al nomenament del primer ministre, sembla que l'actual vicepresident del PPP, Amin Fahim, figura com el candidat favorit.

Anar al contingut