Un munt d'espelmes enceses en la vetlla al Líban del general assassinat, Wissam Hasan.
Vetlla al Líban del general assassinat, Wissam Hasan.
Líban

L'oposició libanesa fa una crida a la mobilització contra Síria per la mort de Wissam Hassan

L'oposició libanesa ha fet una crida a la mobilització massiva contra Síria durant els funerals que es fan avui a Beirut pel cap de la intel·ligència mort divendres en un atemptat. La mort de Wissam Hassan, enemic declarat del règim sirià, ha desencadenat una crisi política al país i episodis de violència a les zones sunnites.

RedaccióActualitzat
La mort del cap de l'espionatge libanès, divendres, en un atemptat al Líban ha fet reviure el conflicte entre pro i antisirians, una divisió històrica al país.

Ahir a la nit, centenars de persones van assistir a la vetlla del general assassinat, Wissam Hasan. Encara no hi ha hagut cap reivindicació, però tothom apunta al règim de Damasc, que, al Líban, compta amb la milícia xiïta de Hezbollah com a braç executor.

El primer ministre libanès, Najib Mikati, ha demanat la constitució d'un govern d'unitat nacional per fer front a la crisi política oberta després de l'atemptat amb cotxe bomba divendres a un barri cristià de Beirut que va ocasionar la mort de Wissam Hasan, cap de la Intel·ligència del país i contrari al règim sirià de Bashar al-Assad.

Mikati, un home pròxim al grup xiïta proiranià Hezbollah que governa al Líban havia presentat la dimissió però diu que el president del país, Michel Suleiman, no l'hi ha acceptat.

Mikati ha reconegut els possibles vincles entre l'assassinat de Hasan i els fets que estava investigant, l'enviament d'armes de Síria al Líban per desestabillitzar el país.

El líder de l'oposició, l'exprimer ministre Saad Hariri, fill de l'assassinat Rafiq Hariri, ha demanat la dimissió del primer ministre i ha convocat una gran manifestació per acompanyar l'enterrament. Es preveu que el funeral, que s'ha de celebrar avui, serà una demostració de força davant dels prosirians.

Líders religiosos han fet una crida a la calma després de les manifestacions i demostracions violentes que s'han viscut al país arran de l'atemptat de divendres.
Anar al contingut