Barcelona

L'oposició entra al Parlament la petició perquè Mas expliqui dimecres les finances de CDC

El president de la Generalitat té previst anar aquell dia a la cambra catalana per exposar els motius de la convocatòria electoral del 27-S

RedaccióActualitzat

El PSC, ICV-EUiA, el PP i Ciutadans han registrat al Parlament una sol·licitud d'ampliació de l'ordre del dia de la Diputació Permanent de dimecres perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, doni explicacions sobre l'escorcoll policial a CDC. La Guàrdia Civil va inspeccionar la setmana passada a Barcelona un despatx de la seu central de CDC, la seva fundació Catdem i quatre ajuntaments catalans per mandat del jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que instrueix un cas de presumpta corrupció per pagaments de comissions del 3% de la constructora Teyco al partit.

El PSC i els ecosocialistes han demanat formalment aquest matí que s'"alteri" l'ordre del dia de la reunió de la Diputació Permanent del Parlament d'aquest dimecres. Mas té previst anar aquell dia a la cambra catalana per exposar els motius de la convocatòria electoral del 27-S, però els socialistes i ICV-EUiA pretenen que el president de la Generalitat abordi també el finançament de CDC i els escorcolls de divendres.

 

 

El PP i Ciutadans també han entrat una sol·licitud en el mateix sentit. En la votació dimecres d'aquestes peticions hi pot jugar un paper clau Unió Democràtica, ja que ERC i CDC no sumarien majoria. Només sumen 11 dels 23 diputats d'aquest òrgan que substitueix al ple del Parlament entre períodes de sessions. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha instat a Esquerra i Unió que facilitin la compareixença de Mas per aclarir el finançament de Convergència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut