Un noi sosté una imatge de Mubarak caricaturitzada. (Foto: Reuters)
La pressió contra el règim de Mubarak no cedeix sis dies després de l'inici de la revolta. (Foto: Reuters)
El Caire

L'oposició egípcia busca el suport de l'exèrcit per forçar la marxa de Mubarak i crear un govern d'unitat

La revolta popular que ha posat en estat d'alerta Egipte des de dimarts és, per ara, una revolta sense líders. Iniciada principalment per joves a través d'internet i de les xarxes socials, s'ha escampat com una taca d'oli per tot el país sense ningú que la capitanegés, en part perquè els principals dirigents de l'oposició van ser detinguts. Aquest diumenge, però, l'oposició ha començat a donar senyals de vida i han decidit nomenar el premi Nobel de la Pau Mohamed el-Baradei responsable de mediar amb el règim de Mubarak. En una entrevista a la CNN, El-Baradei ha assegurat que Mubarak ha de marxar avui mateix per obrir camí a un govern d'unitat.

Actualitzat
Mohamed el-Baradei s'ha erigit definitivament aquest diumenge com a figura de l'oposició a Egipte. L'exdirector de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica ha explicat, en una entrevista a la CNN, que ha rebut el mandat popular i polític per negociar un govern d'unitat nacional.

El-Baradei ha llançat un missatge al president, remarcant que "tothom s'ha expressat alt i clar". Li ha dit que ha de marxar avui mateix i deixar pas a una transició tranquil·la cap a un govern d'unitat nacional que doni pas a unes eleccions justes i lliures.

El suport dels militars

El premi Nobel de la Pau s'ha mostrat esperançat de poder posar-se en contacte aviat amb l'exèrcit, amb qui diu que han de treballar plegats perquè "és una part d'Egipte".

Fonts de la principal força opositora, els Germans Musulmans, asseguren que la seva formació i l'Assemblea Nacional pel Canvi, de caràcter laic i que aglutina diferents partits, han creat un comitè per analitzar amb els militars la fi del règim de Mubarak que podria reunir-se aquest mateix dilluns.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut