Barcelona

L'oposició desqualifica per diferents motius el missatge de Montilla de Cap d'Any

Els partits de l'oposició han carregat contra el missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat, José Montilla. CiU, PP i C's l'han desqualificat, però per diferents motius. Mentre que a Convergència li ha fet mal que no hi hagués referències a la identitat de Catalunya, a Ciutadans és del que més els ha fet gràcia. El PP ha denunciat que Montilla va defugir els problemes i ha descrit l'al·locució com avorrida, com també l'ha definit la federació nacionalista. Mas ha criticat també el missatge que van fer entre Montilla i Saura després de l'atemptat d'ETA.

Actualitzat

Mas ha qualificat de "gris" i "ensopit" el discurs de Montilla, i en especial, ha destacat la falta de referències "al fet nacional català, a la personalitat de Catalunya", la qual cosa, al seu parer, "fa mal als ulls". El líder de CiU, que ha fet les declaracions des de Puigcerdà, ha assegurat que un discurs catalanista "no es contraposa a un discurs social".

Artur Mas ha criticat que Montilla demani ara confiança als catalans perquè, segons ha afirmat, el govern es va constituir "forçant molt les regles de joc". El dirigent de la federació nacionalista ha descrit el discurs "en la línia de perfil baix al qual ens té acostumats". A més de carregar contra el discurs de Cap d'Any, també ho ha fet contra el de la reacció a l'atemptat d'ETA, ja que ha dit que hauria d'haver aparegut sol i amb un missatge contundent.

Defuig els problemes

El president del PPC, Josep Piqué, ha afirmat que el missatge de Cap d'Any del president català, José Montilla, va ser "coherent" amb el seu estil de gestió, perquè "va intentar evitar la polèmica i els conflictes", però ha criticat que no generés "cap tipus d'il·lusió" entre la ciutadania.

Piqué ha assenyalat que el primer discurs del president de la Generalitat va ser "correcte", en sintonia amb el que va pronunciar en el debat d'investidura, encara que al seu torn "gris", ja que va eludir entrar en "debats identitaris" i va obviar abordar "les decisions que necessita el país".

"És un missatge que no genera cap tipus d'il·lusió col·lectiva" en una ciutadania que "està molt desencantada amb la classe política i les institucions catalanes i que necessita recuperar aquesta il·lusió", ha subratllat Piqué.

"Nadala versió ONG"

El diputat de Ciutadans Antonio Robles ha opinat que el missatge va ser un "discurs tipus nadala versió ONG", encara que ha valorat que "despolititzés bastant" el discurs dels seus predecessors, "sobretot en el tema de la identitat".

Robles, però, ha retret a Montilla que el missatge no va ser el propi d'un president de la Generalitat "que ha d'exercir el poder" i l'ha avisat que "amb gestos no es governa". I encara que ha admès que va ser "bonic, humà i social", el diputat de C's ha criticat que fos "només estètic".

Robles ha titllat d'"inaudit" que en el missatge Montilla "exclogués expressament la llengua i la cultura espanyola de Catalunya" i li ha demanat que digui "si vol seguir governant només per a una part" dels ciutadans.

En el missatge de Cap d'Any, José Montilla es va comprometre a millorar la qualitat de vida dels catalans el 2007, i va demanar confiança per poder desenvolupar l'Estatut.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut