Roma

L'oposició demana la compareixença de Berlusconi davant del Parlament per l'afer de les prostitutes

L'oposició italiana demana que Berlusconi comparegui al Parlament per donar explicacions sobre el cas de les prostitutes. Un grup de diputats del Partit Demòcrata considera que el primer ministre ha violat alguns articles de la Constitució, entre els quals el que l'obliga a ocupar el càrrec amb honor. La iniciativa prosperarà perquè té suport suficient, a diferència d'un intent semblant al Senat, on la proposta del senador del PD Luigi Zanda va quedar bloquejada.

Actualitzat
El Partit Demòcrata vol que Silvio Berlusconi comparegui al Parlament per tal que expliqui els escàndols recents que el relacionen amb prostitutes de luxe. En les darreres setmanes han aparegut fotografies i declaracions de noies joves que afirmen haver participat en les festes organitzades per Berlusconi a canvi de diners o d'ofertes laborals. L'oposició considera insuficient que Il Cavaliere es limiti a afirmar que "no és un sant", i exigeix una justificació. Per això demanen la seva compareixença davant la cambra parlamentària per discutir la qüestió, que consideren una "emergència ètica". L'exministra de Salut Livia Turco, del Partit Demòcrata, ha afirmat a "La Repubblica" que es tracta d'una iniciativa d'un grup de diputades, i que és "acte de valentia i consciència".

Recentment el setmanari italià "L'Espresso" va penjar a la xarxa unes converses entre Berlusconi i una prostituta de luxe en què es demostrava l'existència de relacions sexuals entre ells. Berlusconi ha negat la veracitat del contingut dels àudios, però altres noies han assegurat també haver cobrat per assistir a les festes que el Premier organitzava a les seves vil·les de Sardenya i Roma. En unes declaracions recollides pel "Corriere della Sera" una jove va afirmar en concret haver rebut 1.000 euros per assistir a una de les reunions. Una altra jove, de professió model, va declarar que després de confessar als mitjans la seva experiència a una de les reunions va trobar el seu cotxe ruixat de gasolina i cremat.

Tot i que la figura de Silvio Berlusconi sempre ha estat envoltada de polèmica, la seva situació personal en els darrers mesos ha deteriorat la seva imatge. De fet, les enquestes més recents han demostrat que per primera vegada els italians han suspès el seu primer ministre, valorant la seva popularitat per sota del 50%. Tot i això, ell continua convençut de la seva valia: "Els italians m'estimen i jo no canvio".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut