El cap de l'oposició votant amb la seva dona.
L'oposició de Zimbàbue denuncia frau electoral massiu.
Zimbàbue

L'oposició de Zimbàbue denuncia frau electoral massiu als comicis presidencials

L'oposició de Zimbàbue denuncia frau electoral massiu als comicis presidencials d'aquest dimecres. Mentrestant, a falta de resultats oficials, el partit del president, Robert Mugabe, hauria reivindicat la victòria, segons informen diverses agències.

RedaccióActualitzat
L'oposició de Zimbàbue denuncia frau electoral massiu als comicis presidencials d'aquest dimecres. Mentrestant, a falta de resultats oficials, i segons informen diverses agències, el partit del president, Robert Mugabe, ha reivindicat la victòria,

La policia de Zimbàbue amenaça de detenir tots aquells que difonguin resultats no oficials de les eleccions presidencials d'ahir. Això significa que poden passar moltes hores fins que els ciutadans d'aquest país tinguin notícies de qui és el guanyador.

El diari "Mail and Guardian", que s'edita a la veïna Sud-àfrica, té una pàgina a punt a la seva edició digital per publicar els resultats preliminars advertint que només és una guia sobre el que pot passar, però de moment és buida.

Els comicis, que han tingut una participació molt elevada, poden suposar un punt final al degà dels dirigents africans, Robert Mugabe, amb 33 anys al poder i un passat de llums i moltes ombres.

Tot i que oficialment no se'n sap res, l'agència Reuters assegura que el partit de Mugabe ja reivindica la victòria. Per la seva banda, l'oposició, liderada pel primer ministre Morgan Txanguirài, ha denunciat frau. La missió d'observadors de la Unió Africana ha qualificat la jornada de pacífica, ordenada, lliure i honesta.
Anar al contingut