La presidenta de TMB, Mercedes Vidal
La presidenta de TMB, Mercedes Vidal

L'oposició de Barcelona demana la dimissió de Mercedes Vidal per la vaga del metro

La porposta d'Esquerra ha rebut el suport de tots els grups de l'oposició, però la moció no és vinculant

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposta d'Esquerra Republicana que demana la dimissió de Mercedes Vidal com a presidenta de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona). La raó és la seva gestió de la vaga del metro. Un altre dels punts inclosos en la proposta dels republicans és la publicació dels "sous dels directius fora de conveni de la manera més detallada possible, tal com demanen resolucions judicials".

El text ha rebut el suport de tots els grups de l'oposició, però la moció no és vinculant. Els dos partits de govern han defensat la feina de Vidal, que també és regidora de Mobilitat. Tots dos han recriminat el que consideren paper contradictori d'ERC, que també governa a l'Àrea Metropolitana.

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha assegurat que no es tracta d'una vaga, que és una crisi de ciutat, i ha demanat a l'alcaldessa Colau que assumeixi les seves responsabilitats i es posi al capdavant de les negociacions.

Vidal havia estat reprovada el 12 de juliol passat a la comissió d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat de l'Ajuntament, també per la seva gestió en la vaga de metro.

Anar al contingut