Barcelona

L'oposició carrega contra l'actuació de Puig i considera el dispositiu policial insuficient

L'oposició ha carregat durament contra el conseller de l'Interior, Felip Puig, pel dispositiu policial del 15 de juny. El PSC ha criticat l'actitud del conseller, i tot i que no han arribat a demanar-li explícitament la dimissió, sí que ha assegurat que ho hauria de fer. Des de les files d'ICV, en canvi, li han tornat a reclamar directament que plegui, això si el president Mas no el cessa. El Partit Popular, per la seva banda, ha exigit al titular d'Interior més planificació i més coordinació perquè fets com aquests no es tornin a repetir. Esquerra ha acusat Puig d'"improvisació" i "exageració" per "desviar l'atenció" i Solidaritat s'ha preguntat per què es van fer servir helicòpters i amb quin criteri.

Actualitzat
Pel PSC, Joaquim Llena ha dit que "la imatge de Catalunya és la d'un país sense autoritat i vostè encara és conseller". "Si jo fos responsable d'uns fets tan greus com aquests hauria renunciat al càrrec per dignitat", ha afegit. Per Llena, el pitjor que li pot passar a un conseller d'Interior és no garantir la seguretat i a Puig li ha passat.

El diputat del Partit Popular de Catalunya Pere Calbé ha criticat també el dispositiu per falta de coordinació i de planificació i ha instat el conseller a posar fi " a aquestes ocupacions que infringeixen la llei". Els populars també han exigit responsabilitats "als violents" i "als promotors de la concentració".

El portaveu d'Interior d'Iniciativa per Catalunya Verds, Jaume Bosch, ha estat contudent: "Avui li tornem a demanar que dimiteixi, i si no ho fa li demanem al seyor Mas que el cessi". Iniciativa considera que el conseller "és presoner de la seva visió de la seguretat, que exclusivament és defensar el cos dels Mossos passi el que passi".

Per la seva banda, Oriol Amorós, d'Esquerra Republicana, ha titllat el conseller Puig d'"incompetent" i ha parlat d'"improvisació" en l'actuació policial i d'"exageració" a l'hora de parlar dels fets per "distreure l'atenció" del que és important. Esquerra també ha criticat el gest d'aprovació que va fer el conseller quan va baixar de l'helicòpter el dia dels fets.

Amorós també ha carregat contra les amenaces del conseller d'actuar judicialment contra el director de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, per les seves declaracions sobre els Mossos, una crítica llançada també per Iniciativa. Els dos grups d'esquerres han considerat desafortunades les paraules d'Oliveres, però han considerat que les ha rectificat i que el govern no pot actuar contra el cap visible d'una organització que es diu Justícia i Pau.

El diputat de Solidaritat Catalana Alfons López Tena ha lamentat la falta d'autocrítica del conseller d'Interior i que no pogués garantir la seguretat dels diputats. També s'ha preguntat per què es van fer servir helicòpters i per què només hi van poder accedir alguns diputats.

Durant la seva compareixença a petició pròpia, el conseller Puig ha reconegut errors en el dispositu policial per garantir l'accés dels diputats al Parlament davant la protesta dels indignats, però també ha lamentat certa permissivitat de la societat amb els grups violents.També ha anunciat que s'ha creat una nova unitat dels Mossos, que col·laborarà amb la fiscalia per perseguir els grups violents que hi ha a totes les protestes i concentracions. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut