Declaració institucional del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per anunciar la data i la pregunta del referèndum
Declaració institucional del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per anunciar la data i la pregunta del referèndum
Barcelona

L'oposició afirma que el referèndum de l'1 d'octubre no se celebrarà

Ciutadans i el PPC han demanat al govern català que es convoquin unes noves eleccions autonòmiques

RedaccióActualitzat

La líder de l'oposició i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ja ha reaccionat a l'anunci de la data i la pregunta del referèndum. Arrimadas ha criticat que Puigdemont entri en la "màquina del temps del 2014" amb una altra consulta "il·legal" que assegura que "no es farà". Albert Rivera, a més, ha demanat que es "convoquin noves eleccions autonòmiques".

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, també considera que es tracta "d'un anunci que no condueix a res" ja que "el referèndum no se celebrarà". Segons han recordat des del PSC, avui no s'ha signat cap decret de convocatòria del referèndum ni "ens han ensenyat aquestes lleis que estan elaborant a esquenes del Parlament i que pretenen que estiguin aprovades d'un dia per l'altre".

El popular Xavier García Albiol ha volgut adreçar un missatge als catalans i espanyols de tranquil·litat i confiança perquè assegura "no estem davant de ningú que trencarà res sinó d'uns farsants, d'uns professionals de la comèdia i sobretot d'uns irresponsables".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut