Barcelona

L'oposició acusa Hereu d'electoralisme i es queixa que ha conegut la notícia una hora abans

Els grups municipals no han trigat a reaccionar a l'anunci que Barcelona serà candidata a organitzar els Jocs Olímpics d'hivern del 2022. L'oposició municipal ha atribuït la notícia a l'intent de l'alcalde de millorar les seves expectatives de vot, debilitades a les enquestes. Els tres grups s'han queixat que la decisió s'ha pres sense explicar-los res, ja que ho han sabut poques hores abans. Per Iniciativa, el soci al bipartit, serà un element vertebrador del país.

Actualitzat
Tot i que en general es coincideix a l'hora de considerar que els Jocs serien una oportunitat per tornar a projectar Barcelona al món com a capital de Catalunya, l'oposició municipal està disgustada perquè Hereu els ha comunicat per telèfon la decisió d'aspirar als Jocs una hora abans de fer-ho públic.

El líder de CiU al consistori, Xavier Trias, ha destacat que els Jocs Olímpics dels 2022 no són una prioritat per a la ciutat de Barcelona, tot i que "no ens posarem d'esquena que hi hagi fites importants per a la ciutat", ha assegurat. "El nostre problema és la crisi econòmica", ha afegit.

Des del PPC, Alberto Fernández Díaz ha atribuït l'anunci a interessos partidistes: "Es presenta una candidatura electoral del senyor Jordi Hereu i no pas una candidatura realment de Barcelona." Tot i això, ha afegit que "si aquest projecte és bo per a Barcelona tindrà el meu suport internacional".

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, considera que la proposta del l'alcalde pretén imitar l'efecte dels Jocs del 1992 i, en aquest sentit, ha considerat que "denota una manca d'imaginació" i que no és pròpia d'un model de ciutat del segle XXI. A més, ha criticat que Hereu hagi fet l'anunci "tot sol" i abans d'aconseguir el consens de la resta de partits i d'institucions.

Iniciativa hi veu un element vertebrador del país

El soci del bipartit municipal, per la seva banda, considera que la candidatura pot ser un element vertebrador del país i ha animat la ciutat a presentar-se al món no només com una gran ciutat, "sinó també com la capital d'una nació". Ricard Gomà ha descartat que l'anunci respongui a un interès electoral i ha afegit que s'emmarca en la voluntat i capacitat de Barcelona d'organitzar grans competicions internacions.

Gomà també ha explicat que la sostenibilitat serà una de les prioritats d'Iniciativa durant la candidatura, que ha definit com un projecte que pot generar complicitat amb la ciutadania, ja que l'olimpisme és "patrimoni sentimental de la gent de Barcelona".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut