Santa Coloma de Gramenet

L'oposició a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amenaça amb una moció de censura si no es convoca un ple per substituir Muñoz

Santa Coloma de Gramenet continua sense tenir un substitut per a l'alcalde Bartomeu Muñoz, detingut fa 13 dies en el marc del "cas Pretòria". Mentre que el PSC ha manifestat que confia que el substitut de Muñoz al capdavant de l'alcaldia es coneixerà aquesta mateixa setmana, els grups de l'oposició han advertit que presentaran una moció de censura per fer-lo plegar si abans de dimecres no es convoca un ple per substituir-lo. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que el fet que Muñoz, que està en presó provisional, encara no hagi pogut tramitar la seva renúncia com a alcalde impedeix iniciar el procediment per substituir-lo.

Actualitzat
Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet: Iniciativa per Catalunya, Convergència i Unió i el Partit Popular troben intolerable que l'equip de govern socialista no hagi convocat el ple extraordinari per rellevar l'alcalde empresonat. Els partits han advertit que presentaran una moció de censura per fer plegar Bartomeu Muñoz si abans de dimecres no es convoca un ple per substituir-lo.

Els advocats de Muñoz han assegurat que la renúncia està en tràmit i que la firmarà tan aviat com obtingui el permís del director de la presó on està ingressat. El PSC confia que la renúncia de Muñoz es formalitzarà a mitjans de setmana.

A partir d'aquell moment, serà el grup municipal de Santa Coloma, el secretari d'Organització, José Zaragoza, el primer secretari del PSC, José Montilla, i el secretari de política municipal, Jordi Hereu, els que decidiran quina persona n'assumirà l'alcaldia. Preguntat per la suposada reticència de Fogué a assumir aquesta responsabilitat, ha afegit que li constava la seva "disposició" al càrrec, i s'ha mostrat "convençut" que si el partit l'hi proposa, ell ho "acceptarà".

A banda de Fogué, hi ha dos candidats més: el primer tinent d'alcalde de la via pública, Raül Moreno, persona jove amb bons contactes dins del PSC i que trencaria amb la imatge de Muñoz, i l'actual alcalde accidental, Joan Carles Mas, opció per als que prefereixen una persona per donar la cara a totes les crisis derivades del "cas Pretòria" i que es retiri en acabar el mandat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut