Barcelona

López Tena assegura que dir-li "cosa" a De Gispert és una broma com la de Peces-Barba

Més llenya al foc de la polèmica en la política catalana. Alfons López Tena no s'arronsa davant la reprovació del Parlament i manté les seves paraules sobre la presidenta de la cambra, Núria de Gispert. En una entrevista a Catalunya Informació, el diputat de Solidaritat ha insistit que De Gispert va fer el "mamarratxo" vestint-se de fada. Sobre la qualificació de "cosa" a la presidenta del Parlament, López Tena argumenta que "tothom és una cosa" i, amb ironia, afirma que si la cambra catalana es va negar a aprovar cap moció contra la frase de Peces-Barba sobre bombardejar Barcelona, les seves paraules també són "una broma".

Catalunya InformacióActualitzat
Una dia després que el Parlament el reprovés per les qualificacions de "cosa" i "mamarratxa" contra la presidenta de la mesa, Núria de Gispert, el diputat de Solidaritat, manté les seves expressions i la crítica de censura al plenari.

En una entrevista a Catalunya Informació, Alfons López Tena ha explicat que no se sent reprovat. Argumenta que la mesura del Parlament no s'havia fet mai perquè és il·legal i no està recollida en el reglament de la cambra. Pel diputat de Solidaritat, simplement hi ha hagut set persones de CiU, el PSC i el PP, en referència a la mesa del Parlament, que s'han posat d'acord "per dir que no els agrada el que jo faig".

López Tena no s'ha fet enrere de la qualificació de "mamarratxa" a la fotografia de Núria de Gispert. De fet, assegura que tot plegat està desviant l'atenció del que realment és essencial: la censura a la cambra i dels intents de silenciar-los "de la casta política catalana". López Tena també ha acusat De Gispert de contractar la cunyada del seu fill i no voler revelar-ne el sou.

Una "broma" com la de Peces-Barba

Sobre el terme "cosa" que el diputat també va fer servir per referir-se a De Gispert, López Tena ha argumentat que "tothom és una cosa" i ha recordat les paraules del pare de la Constitució, Gregorio Peces-Barba, sobre els bombardejos a Barcelona. Diu López Tena que si llavors el Parlament es va negar a aprovar cap moció contra Peces-Barba perquè entenia que era una broma, les seves paraules també són una broma.

Finalment, López Tena ha insistit que el Parlament ha de ser un espai de lliure expressió, "perquè això no és una dictadura". En diverses ocasions de l'entrevista, el diputat de Solidaritat ha repetit l'expressió "Espanya ens roba" que va iniciar la polèmica.

La cambra va vetar l'ús de termes com "Espanya ens roba", en referència a l'espoli fiscal. La mesa del Parlament entenia que aquesta expressió era un insult o una injúria i en va prohibir l'ús al plenari.

La presidenta, Núria de Gispert, va advertir que obrirà un procediment disciplinari a qui utilitzi aquest tipus d'expressions. Això va desencadenar la reacció del diputat de Solidaritat. La mesa va respondre amb la seva reprovació considerant les declaracions de pejoratives i denigrants.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut