Platja de Sitges, el 3 d'agost
Platja de Sitges, el 3 d'agost
Berlín

L'operador turístic més gran del món alerta que a Espanya ja hi ha "prou turistes"

TUI Group diu que l'encariment dels serveis per la pujada de l'ocupació pot afavorir altres destinacions com Cap Verd i Bulgària

RedaccióActualitzat

TUI Group, el grup més gran del sector del turisme a escala mundial amb seu a Alemanya, considera que a Espanya ja hi ha prou turistes i que això pot provocar que molts europeus acabin escollint altres destinacions més assequibles. Segons el conseller delegat de turoperador TUI, Fritz Joussen, això podria passar per la pujada de preus en algunes zones turístiques provocats per la forta ocupació. Ho ha dit en una roda de premsa posterior a la presentació dels resultats de la companyia.

"L'any passat hi va haver un rècord històric i aquest any estarem a nivells similars."

Joussen ha dit que les destinacions que es podrien beneficiar d'aquesta situació són Cap Verd i Bulgària.

Ha explicat que les baixades de reserves de Turquia són la causa principal que han afavorit Espanya, Grècia, Croàcia, Itàlia i, fins i tot, altres països a més distància com els del Carib.

El conseller delegat de TUI ha dit que la majoria dels ciutadans espanyols estan contents amb el turisme perquè "ajuda a crear llocs de treball i al bon funcionament de l'economia", però, segons ell, això ha provocat una pujada de preus.

"Si la demanda és molt alta, els preus són alts i, aleshores, es poden beneficiar altres destinacions perquè són més assequibles."

Aquest encariment podria afectar sobretot els clients britànics, els més nombrosos a Espanya, per a qui el cost de les vacances han pujat perquè la lliura esterlina està més baixa després del Brexit.

 

Anar al contingut