Barcelona

L'operació contra l'"anarquisme violent" va començar l'any 2012 amb l'aparició de diversos artefactes

Espadaler ha explicat que el detonant de l'actuació d'aquest dimarts es troba en l'aparició de diversos artefactes fa dos anys

Actualitzat

El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha explicat que el detonant de l'actuació d'aquest dimarts contra un presumpte grup del que ha qualificat d'"anarquisme violent" es troba en l'aparició de diversos artefactes l'any 2012, amb els quals suposadament estan relacionats els onze detinguts en l'"operació Pandora".

Espadaler ha explicat que l'operació, dirigida per l'Audiència Nacional, té "per objectiu desarticular una organització criminal amb finalitat terrorista vinculada amb el que podem anomenar anarquisme violent".

Crítiques d'Iniciativa i la CUP

El diputat d'ICV-EUiA i secretari de la mesa del Parlament, David Companyon, ha demanat la compareixença d'Espadaler per l'operació d'aquest dimarts. Companyon creu que la batuda busca "criminalitzar el moviment dissident per justificar la necessitat de la llei mordassa", en al·lusió a la Llei de Seguretat Ciutadana impulsada pel govern espanyol.

Per la seva banda, la CUP han relacionat l'actuació amb una "deriva lliberticida, repressiva i autoritària de l'Estat espanyol" i han recordat que no és la primera vegada que s'utilitza la denominació "terrorisme anarquista" per impulsar el que consideren "actuacions repressives".

La denominació a la qual es refereix la CUP venia del comunicat dels Mossos d'Esquadra i ha aixecat certa polseguera. El mateix conseller ha matisat aquesta associació parlant d'anarquisme violent amb finalitat terrorista. I és que penjar l'etiqueta de terrorista anarquista "sembla estrany", segons ha explicat la professora de Seguretat, Tecnologia i Societat de la Universitat de Barcelona, Gemma Galdón, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Galdón sosté que no hi ha una definició consensuada del terrorisme i que la mateixa ONU diu que "terrorisme són activitats criminals orientades a generar terror".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut