Peralada

L'òpera retorna a Peralada amb les representacions de "Don Pasquale" i "Tosca"

L'òpera italiana és un dels elements característics del Festival de Peralada. L'any passat, però, podríem dir que "li va fer el salt" i es va fer una òpera moderna i en castellà. Tornant als orígens, aquest divendres es va representar "Don Pasquale", de Donizetti, una obra que feia molts anys que no es veia a Catalunya. Va ser tot un èxit, sobretot per la qualitat de les veus dels tres protagonistes, i el públic va omplir de gom a gom les instal·lacions de Peralada. La setmana vinent es representarà un segon títol: "Tosca", de Puccini.

Actualitzat
Sovint, les òperes còmiques resisteixen més bé el pas del temps que les que tenen arguments tràgics. Això és el que passa amb "Don Pasquale", una comèdia d'embolics clàssica al servei d'una música brillant. Feia molts anys que el que va ser l'antepenúltima òpera de Donizzetti no es representava a Catalunya. Aquest fet, i la confiança en el prestigi d'uns muntatges que sempre satisfan les expectatives dels aficionats, van fer que les noves instal·lacions de Peralada s'omplissin a vessar.

Amb una escenografia elegant i funcional, i una direcció musical que va saber treure molt profit de la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, el millor de la nit va ser, però, la qualitat vocal del trio protagonista: la soprano Isabel Rey, el tenor Celso Albelo i el baix Carlo Colombara, tot i que tampoc es pot oblidar l'aportació del baríton Manel Esteve, a qui el públic va premiar amb un càlid aplaudiment.

L'òpera de repertori, un dels trets característics d'aquest festival, ha tornat a Peralada, i ho ha fet per partida doble, amb aquest "Don Pasquale", de Donizetti, i amb l'esperada "Tosca" de la setmana que ve.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut