Londres

L'OPEP afirma que mantindrà el subministrament de cru després que els barrils de Brent i de Texas han tancat amb màxims històrics

L'OPEP s'ha vist obligada a difondre un comunicat on assegura que mantindrà el subministrament de petroli als mercats i on ha atribuït l'actual alça de preus només a maniobres especulatives. Així, el barril Brent, de referència a Europa, ha arribat a un nou rècord i s'ha situat per sobre dels 84 dòlars. El barril de Texas s'ha acostat als 88. Alguns analistes atribueixen aquestes alces a la intenció de Turquia de combatre els kurds al nord de l'Iraq, que és una de les zones del món amb més reserves de petroli. La puja del preu del petroli fa que, al seu torn, altres productes i serveis també s'encareixin.

Actualitzat
El preu del barril de petroli ha batut nous rècords. Després de dies d'una creixent escalada de preus, tant el barril Brent, el de referència a Europa, com el de Texas han assolit màxims històrics. Així, el barril Brent va tancar dimarts a un preu de 84,16 dòlars, i el barril de cru de Texas ha tancat a un preu de 87,61 dòlars.

Alguns pensen que la veritable crisi està per arribar, mentre que altres analistes ho atribueixen al temor d'una intervenció de Turquia, que està en conflicte amb els kurds, al nord de l'Iraq. L'analista energètic Julian Lee ho ha explicat d'aquesta manera: "Encara que això no sembla que hagi d'impactar en el gruix de la producció iraquiana que ve del sud del país, totes les pujades que hem tingut els últims dos mesos vénen de la producció del nord, i que ha sigut exportada per un oleoducte que passa per Turquia."

Per la seva banda, Ira Eckstein, president de l'Àrea Internacional de Trading Corporation ha indicat: "Crec que el mercat estava buscant una excusa per explotar. Crec que hi ha algunes compres al marge del mercat que s'estan tornant cada cop més agressives."

En canvi, l'OPEP ho atribueix, en primer lloc, a l'especulació i diu que no s'ha de patir perquè mantindrà el subministrament de cru.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut