Estats Units

L'ONU suspèn les operacions a Síria arran de l'atac amb vint morts a un comboi humanitari

Es trenca la treva dels últims dies amb una dura ofensiva als voltants de la ciutat assetjada d'Alep

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides han suspès -de moment- les seves operacions humanitàries a Síria. La decisió s'ha pres després l'atac a un comboi d'ajuda humanitària que portava aliments i medicines per atendre necessitats bàsiques de prop de 80.000 persones i que ha causat una vintena de civils morts.

L'atac ha destruït almenys 18 dels 31 vehicles del comboi de l'ONU que duia ajuda a prop de 80.000 persones d'una població de l'oest d'Alep que no rebia assistència des del juliol passat. De fet, ha estat a Alep on s'han concentrat bona part dels combats i els bombardejos que s'han reprès a Síria les últimes hores, després de la fi d'una fràgil treva.  

Malgrat tot, el comitè internacional de la Creu Roja ha anunciat que ells mantindran les seves operacions a Síria.  

El comboi humanitari organitzat per les Nacions Unides i la Mitja Lluna Roja es dirigia aquest dilluns cap a l'oest d'Alep carregat quan va ser atacat. Almenys 5 míssils hi van caure a sobre.

La portaveu del règim manté la versió oficial, segons la qual els mitjans occidentals tergiversen tot el que fa el govern de Bashar al-Assad.  Per la seva banda, la comunitat internacional s'ha mostrat indignada i ha condemnat l'atac contra el comboi. No està clar si darrere de l'atac hi ha les forces sirianes o els avions russos, però Washington ja demana responsabilitats a Rússia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut