Barcelona

L'ONU reclama des de Barcelona que no es vegi la Xina com una amenaça sinó com un referent en importació

Europa ha d'estar preparada per aprofitar que la Xina es convertirà aviat en un país importador. El secretari general de les Nacions Unides per al Comerç i el Desenvolupament (Unctad), Supachai Panintchpakdi, entén que sovint, des d'Europa, es vegi l'emergent economia xinesa com una amenaça. El secretari general de la Unctad ha dit, però, que cal mirar més enllà i preveu que aviat la Xina es convertirà en un país importador, a mesura que augmenti el nivell econòmic de la seva població.

Actualitzat
En la conferència inaugural, Panintchpakdi ha instat Europa a no témer una invasió de productes xinesos en els seus mercats, ja que aquest fenomen aportarà beneficis per a les empreses europees gràcies a l'ampliació de la classe mitjana en el gegant asiàtic i a les cada vegada majors necessitats de consum d'aquesta.

Panintchpakdi ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del IV Fòrum Àsia, sobre l'economia dels països d'aquest continent que es fa a la Casa Àsia de Barcelona. El conseller de Treball i Indústria, Jordi Valls, i l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, també han participat en l'acte inaugural.
Anar al contingut