Nacions Unides

L'ONU prorroga el mandat de la força multinacional a l'Iraq fins al final del 2007

El Consell de Seguretat de l'ONU ha adoptat una resolució en què autoritza l'extensió del mandat de la força multinacional que lideren els Estats Units a l'Iraq fins al 31 de desembre del 2007. En el document, que s'ha adoptat per unanimitat, el Consell indica que la presència d'aquesta força l'ha sol·licitat el govern de l'Iraq, a través d'una carta que va enviar el 17 de novembre passat el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki. L'ambaixador dels Estats Units a l'ONU, John Bolton, ha manifestat la seva alegria per una decisió que considera important i que s'ha pres amb molta rapidesa.

Actualitzat
Bolton ha declarat que "la resolució demostra que el Consell de Seguretat continua cooperant amb el govern de l'Iraq per aconseguir l'estabilitat i la democràcia al país".

La mesura s'ha aprovat la vigília de la reunió entre el president dels Estats Units, George W. Bush, i el primer ministre iraquià a Amman per avaluar les possibles opcions per afrontar l'escalada de violència a l'Iraq.

L'ampliació del mandat té lloc quan als Estats Units es debat sobre si les tropes nord-americanes s'han de retirar o no de l'Iraq, a causa de la creixent inseguretat i violència. Bush ha deixat clar a Riga, on se celebra la cimera de l'OTAN, que no atendrà cap proposta sobre una retirada de l'Iraq i que les tropes nord-americanes no marxaran d'aquell país fins que s'hagi acabat amb èxit la seva missió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut