Pròxim Orient

L'ONU, incapaç de condemnar l'atac a Jerusalem

Nou cop al procés de pau al Pròxim Orient que diàriament es dilueix en la violència que regna als territoris palestins i israelians. L'últim ha deixat vuit morts i una desena de ferits, en un atac a una escola religiosa jueva de Jerusalem. Els fets han motivat una reunió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU. Malgrat tot, les Nacions Unides han estat incapaces d'arribar a un acord de condemna pel bloqueig de Líbia. El país ha exigit que se censurin també les accions militars israelianes.

Actualitzat
El tiroteig en una escola talmúdica ha provocat una gran resposta de la comunitat internacional. Alguns països europeus han condemnat l'atac i el president nord-americà, George Bush, ha garantit al president hebreu, Ehud Olmert, que faran costat a Israel.

Els Estats Units fins i tot han demanat una reunió d'urgència del Consell de Seguretat de l'ONU sobre aquest cas. La reunió, però no ha acabat com esperaven. Poques hores després de l'atac a Jerusalem, el Consell de Seguretat s'ha vist un cop més incapaç d'arribar a un acord i de condemnar l'atemptat. El representant de Líbia, membre no permanent del Consell, s'ha negat a signar una condemna si no s'hi feia referència, també, a les víctimes civils palestines i se censuraven les accions militars israelianes.

Mentrestant, a la Franja de Gaza, on la recent ofensiva israeliana ha fet més de cent morts, diverses persones van sortir al carrer per celebrar l'atemptat. A més, els coets Kassam continuen castigant el territori israelià que envolta la Franja. Dues persones han resultat ferides a la ciutat de Sderot. Un d'aquests atacs va provocar, la setmana passada, una de les operacions militars israelianes més dures dels últims anys contra la Franja de Gaza.

En el bàndol israelià continuen els assassinats selectius. Almenys cinc persones han mort en les últimes hores en territori palestí.
Anar al contingut