Ginebra

L'ONU fa una crida a l'evacuació massiva dels estrangers que hi ha a Líbia

L'ONU ha fet una crida a l'evacuació massiva dels estrangers de Líbia davant la catàstrofe humanitària a les fronteres, sobretot a la de Tunísia, on intenten contenir com poden l'allau de desenes de milers de refugiats que s'hi amunteguen. Mentrestant, dos vaixells de guerra dels Estats Units creuen aquest matí el canal de Suez en direcció a les costes de Trípoli amb la missió de fer-hi tasques d'evacuació i de caire humanitari.

Actualitzat
L'ACNUR, l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats, ha fet una crida a l'evacuació massiva dels estrangers a Líbia, davant la catàstrofe humanitària que s'hi viu.

Tant aquest organisme com l'Organització Internacional de Migració han demanat als diversos governs suport financer i logístic per coordinar la resposta davant l'èxode de la població. L'ACNUR calcula que entre la frontera de Tunísia i la d'Egipte unes 140.000 persones han abandonat ja Líbia, però el flux no s'atura.

Els diplomàtics espanyols tornen

L'ambaixador espanyol i tot el personal diplomàtic i de seguretat de l'ambaixada espanyola a Trípoli han sortit avui de Líbia, segons han confirmat fonts del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol. Són quinze persones que han marxat en un avió militar enviat des d'Espanya.

Amb aquesta decisió, l'ambaixada espanyola tanca a efectes diplomàtics i només quedarà oberta amb personal local per resoldre o ajudar en gestions burocràtiques.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut