El Consell de Seguretat de l'ONU en una imatge d'arxiu.
El Consell de Seguretat de l'ONU en una imatge d'arxiu.
Estats Units

L'ONU fa una crida a la fi de la violència i a la màxima contenció a totes les parts a Egipte

El Consell de Seguretat de l'ONU s'ha reunit a porta tancada i ha emès un comunicat en què expressa la seva solidaritat amb les víctimes i fa una crida a la fi de la violència i a la màxima contenció a totes les parts, en una línia semblant a la de la diplomàcia europea.

RedaccióActualitzat
El Consell de Seguretat de l'ONU s'ha reunit a porta tancada i ha emès un comunicat en què expressa la seva solidaritat amb les víctimes i fa una crida a la fi de la violència i a la màxima contenció a totes les parts, en una línia semblant a la de la diplomàcia europea. Els membres del consell "han rebutjat qualsevol forma de violència", segons ha dit la presidenta de torn de l'òrgan, l'ambaixadora argentina María Cristina Perceval, al final de la reunió.

Els membres del consell s'han mostrat preocupats i consideren "imprescindible" acabar amb la violència i que el poble d'Egipte "pugui avançar cap a la reconciliació nacional sense violència". Amb aquesta finalitat, els 15 països que integren l'organisme han insistit que "totes les parts" exerceixin una contenció màxima per evitar que es repeteixin nous episodis violents.

En la trobada, el secretari general adjunt de l'ONU, Jan Eliasson, ha presentat un informe sobre la situació a Egipte després del mig miler de morts i els milers de ferits en la jornada més sagnant que hi ha hagut al país.
Anar al contingut