Nova York

L'ONU expulsa Líbia del Consell dels Drets Humans per la violenta repressió de les protestes

L'Assemblea General de l'ONU ha expulsat Líbia del Consell dels Drets Humans. El motiu de la suspensió, que serà indefinida, és la repressió violenta de les protestes populars per part del règim de Moammar al-Gaddafi. La decisió va ser adoptada per consens entre els 192 països que formen part de l'organització en una mesura sense precedents.

Actualitzat
En una intervenció prèvia a l'adopció de la resolució, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha assegurat que les informacions que arriben des de Líbia són "preocupants". "El món ha parlat amb una sola veu: exigim el final immediat de la violència contra els civils i el respecte als seus drets fonamentals, inclosos la llibertat d'expressió i de reunió", ha afegit.

L'acció de l'assemblea se suma a les mesures adoptades pel Consell de Seguretat contra el règim de Gaddafi. Aquestes mesures volien enviar al líder libi el missatge que la comunitat internacional no tolera les violacions sistemàtiques dels drets humans ni els atacs a la població civil.

La resolució, a més, demana a la Cort Penal Internacional que obri una investigació sobre aquests atacs, que poden haver deixat milers de víctimes i imposa un embargament total sobre les armes a Líbia, congela els actius financers de la família Gaddafi i els prohibeix viatjar.

Anar al contingut