Freetown, la capital de Sierra Leone, unes hores abans del confinament de tots els seus habitants. (Foto: EFE)
Freetown, la capital de Sierra Leone, unes hores abans del confinament de tots els seus habitants. (Foto: EFE)
Nova York

L'ONU desplega una missió especial contra l'epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental

Els sis milions d'habitants de Sierra Leone estan confinats a casa seva durant tres dies per evitar la propagació de l'epidèmia

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides han decidit actuar contra l'epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental. Enviaran una missió d'emergència per coordinar els esforços en la lluita contra la malaltia. Els objectius són frenar el brot que afecta especialment Sierra Leone, Libèria i la República de Guinea, assistir els infectats, garantir a la població la prestació de serveis bàsics i prevenir l'aparició de més casos. La decisió s'ha pres en una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU, que ha tractat el cas de manera extraordinària.

El consell també ha aprovat una resolució, impulsada pels Estats Units, on demana que se suprimeixin les restriccions de viatges i operacions comercials amb els països afectats per la malaltia. L'ONU considera que aquestes mesures contribueixen a l'aïllament dels països afectats i resten eficàcia als esforços que estan fent per frenar l'Ebola.

Però l'impacte de l'epidèmia no para de créixer. A Sierra Leone, aquesta matinada ha començat el confinament de tots els seus habitants, més de sis milions. Fins aquest diumenge, tothom ha de quedar- se a casa seva. Les autoritats del país esperen que aquesta mesura contundent permeti trobar casos de persones infectades que no s'han denunciat i d'altres que estiguin en una fase poc avançada. L'epidèmia ja ha deixat 5.350 infectats i 2.630 morts.

Mentrestant, aquesta nit ha arribat a París la voluntària francesa de Metges sense Fronteres contaminada pel virus a Libèria. La dona, de la qual no s'ha facilitat la identitat, està ingressada en un hospital militar, on li apliquen un tractament experimental contra la malaltia.

Anar al contingut